Luni - JoiLuni - JoiVineri 08:00-17:00 (Birou) 08:00-16:00 (la Distanta)

AcasaBlog

Blog

Ce sunt veniturile, cheltuielile, încasările și plățile? Sunt câteva din operațiunile financiare cu care ai de-a face atunci când ai un business. La o primă vedere, termenii sunt asemănători: veniturile și încasările reprezintă creșteri de numerar, iar cheltuielile și plățile se referă la diminuarea de numerar. Și este adevărat, dar incomplet!
Citeste mai mult
Mi se întâmplă foarte des să fiu întrebată de către clienți dacă „s-a declarat balanța pe site-ul ANAF”. Dragi antreprenori, ceea ce trebuie declarat pe site-ul ANAF este bilanțul, care se întocmește pe documente specifice, de regulă anual, pe baza ultimei balanțe lunare!
Citeste mai mult
Antreprenorii sunt de cele mai multe ori nedumeriți în ceea ce privește diferența dintre obiectele de inventar și mijloacele fixe. Aceste două elemente pot fi destul de ușor confundate dacă nu sunt luate în considerare câteva aspecte, care totuși, le diferențiază contabil și fiscal. Pentru a lămuri această problemă, voi face o mică analiză comparativă între cele două tipuri de bunuri.
Citeste mai mult
Cei care au început un business știu că întâi de toate este datoria fiecărui antreprenor să se așeze la o masă și să pună pe hârtie un plan de afaceri. Însă, cum lucrurile tind să se simplifice în timp, există și o altă soluție, cu mult mai eficientă și mai practică decât planul de afaceri, și anume MODELUL DE BUSINESS.
Citeste mai mult
În general, provizioanele sunt considerate a fi negative, deoarece reduc nivelul veniturilor prin constituirea unor cheltuieli drept pierderi eventuale, previzibile în viitor, ce pot rezulta din activitatea curentă. Rezervele sunt considerate pozitive și duc la obținerea unor profituri mai mari. Principalul motiv pentru crearea unei rezerve este acela de a putea face față oricăror pierderi necunoscute care ar putea apărea în viitor.
Citeste mai mult
1 2